Få en handymand til at lægge dit næste tag

Når man skal ud og finde en håndværker til at lægge et nyt tag for en, så vil langt de fleste straks begynde at kigge efter en tømrer eller et tagdækker firma. Men var du klar over, at der faktisk også fandtes en billigere løsning? Ofte kan du hyre en lokal handyman til at ligge taget for dig, og nemt spare 25-30% i forhold til at få en tømrer til at løse opgaven for dig. Her forleden talte jeg med en gammel kunde i Frederikshavn, som havde benytte sig af handymand fra Sæby til at få lagt nyt tag på sin villa. Det var tale om en mindre villa på omkring 90m2, som han gerne ville have et nyt betontag på. Han kontaktede så efterfølgende 2 tømrer firmaer og en handman og bad dem komme med et tilbud. Det var omkring 10.000 kroner i forskel på de 2 tømrer firmer, mens handymanden fra Sæby var 30.000 billigere end det billigste tømrerfirma. Da min ven gerne vil spare hvor han kan, valgte han at gå med handymand tilbuddet, hvilket han bestemt ikke fortrød bagefter. Men igen, der er stor forskel på de forskellige tømrer firmer, lige som der er forskel på hvor dygtig en handyman er.

Men hvilke fordele og ulemper er der ved at benytte en altmuligmand frem for en tømrer til at ligge tag på ens hjem? Lad os tage et hurtigt kig på det.

Hvorfor vælge en handyman

Ofte vælger man at bruge en handyman til de lidt mindre opgaver. Ting som at samle et skab, udskifte sit wc eller ordne den gamle havebænk nede i baggården. Men mange handymænd tilbyder også større opgaver som opsætning af køkken eller badeværelse, nyt tag på huset, eller opførselses af carport eller garage.
I min optik er der to hovedgrunde til at vælge en handymand over en tømrer. Den første er selvfølgelig prisen. Her kan man nemt spare 20-40% på en opgave, ved at benytte den lokale handymand frem for et større tømrerfirma. Men udover prisen er der også en anden grund til at man med fordel kan vælge at bruge handymanden. Lad mig komme med et eksempel. Her for et par måneder siden skulle min genbo have nyt badeværelse. Først var der en murer forbi, så kom tømreren, så et vvs firma. Derefter tømreren igen og til sidst en glarmester. Da jeg selv fik nyt badeværelse sidste år, havde jeg en handymand ude og han klarede alle opgaverne selv. En stor del af de danske handymænd tilbyder nemlig også arbejde inden for vvs, glarmester, murer eller snedker faget. Så i stedet for at bruge en masse forskellige håndværkere, kan du i nogle tilfælde nøjes med en handyman.

Hvorfor vælge en professionel tagdækker

Bliver taget ikke lagt optimalt, så minimeres levetiden og du kan risikere at skulle udskifte det 5-10 år tidligere end planlagt. Ved at vælge et firma som ikke laver meget andet end at ligge nyt tag, er du næsten sikker på at arbejdet bliver lavet så korrekt som muligt og du får det bedste resultat.
Nogle af de lidt mere specielle typer af tag, kan være lidt mere krævende at få lagt end et almindeligt tegltag, her kan det være praktisk at få nogle med erfaring i denne tagtype til at lægge taget. Andre tagtyper er så nemme at ligge, at det næsten er lige meget hvem som udfører arbejdet.

Som du kan se, så er der lidt forskellige muligheder. For nogle vil en billig handyman nok være den bedste løsning, mens andre vil have mere glæde ved at betale lidt ekstra, og få et professionelt tag firma til at klare jobbet. Hvad du lige skal vælge, afhænger helt at din situation, så det er ret individuelt.

Går du selv og drømmer lidt om at springe ud som handymand? Så er her en kort video som fortæller lidt om det at starte op som handymand.