Når du skal hyre en tømrer

Sådan hyrer du den bedste tømrer eller handymand til dit tømrerarbejde
Hvad skal man være opmærksom på når man skal hyre en tømrer eller snedker?
Ændre indretning og udseende af dit hjem er en god måde at holde dit hjem interessant og frisk. Men du kan ikke bare overdrage dette arbejde til enhver person. Hjemme renovering er en dyr og tidskrævende proces. Du er nødt til at sikre, at tømreren eller snedkeren du lejer til projektet er professionel såvel som erfarne.At bruge lidt tid og energi på at researche din håndværker vil hjælpe dig med at ansætte de rigtige tømrer. Her er en liste over et par retningslinjer til at hjælpe dig med at vælge en god tømrer eller snedker.• Til at begynde med, skal du samle nogle tømrer navne som kunne være relevante til opgaven. Den bedste måde er at bede familiemedlemmer og venner om referencer på jobs de evt. har fået lavet. Alternativt kan du også ringe til et par entreprenørvirksomheder og anmoder dem om at give anbefalinger. Du kan også foretage en søgning på Internettet, og se om der er nogle der skriver dårligt om dem.• Når du har lavet en liste, begynder mødet med dem personligt. Bede dem om tidligere arbejde referencer. Gennemgå referencer, og hvis det kræves, evt. ring dem op. Selvfølgelig ville du aldrig ønsker at leje en tømrer, der har falske påstande om hans referencer. Så gælder det samme, hvor end i landet du skal bruge en håndværker, hvad enten det er i København, Aalborg eller Sæby, så er det de samme ting du skal holde øje med.

• Tøv ikke med at stille de spørgsmål til tømreren, som du går og tænker over. Fortæl tømrer om dit projekt og gennemgå dine meninger og idéer om det. Sørg for, at han forstår dine ideer og respekterer den. Også, tøv ikke med at spørge om tilladelse, dokumenter, certificeringer og juridiske papirer. Dette er for at sikre, at du benytter en autoriseret tømrer. Hvis det er muligt, gennemgå CVR registeret og se om han er registreret der i. Evt. se om han er medlem af nogle online håndværker forbund.

• Bed tømreren om at give dig et groft pris overslag over projektet. Bed ham om at levere komplette detaljer såsom de materialer, der vil være nødvendige, antal timer der ydes, og vigtigst af alt, tidsrammen for projektet.

• Gennemføre en detaljeret analyse af de skøn, der modtages fra de forskellige tømrere. Giv behørigt hensyn til de samlede omkostninger ved projektet, anslået tidsramme og oplevelsen af tømrerne. Brug af oplysninger indhentet fra de henvisninger sammen med dine personlige intuition til at træffe den endelige beslutning. Hertil kommer, husk altid at den billigste løsning ikke altid er den bedste løsning, og det er altid bedre at betale en ekstra skilling til de professionelle og erfarne tømrer end at leje en amatør for at få arbejdet gjort.