Nyt Tag – Find den rigtige tømrer

valg af tag

Står du og skal have lagt et nyt tag, så er der flere ting du skal overveje. F.eks. hvor meget er du ville til at betale for det, hvilken tagtype skal du vælge, og hvem skal udføre jobbet for dig.
Mange gange kan det være ret fristende, selv at gå i gang med opgaven, og på den måde spare en udgifterne til en professionel tømrer. Er man lidt af en handyman eller gør det selv typen, så er det ofte ikke så svært igen at ligge et tag, dog skal der en del opmålinger til som skal være temmelig præcise.
I langt de fleste tilfælde får du dog det bedste resultat, ved at bruge en rigtig tømrer. De har det udstyr der skal til, og ved hvilke ting du skal være opmærksom på, for at få et nyt tag der også har en lang levetid.

Valg af tømrer

Der er flere ting du skal overveje når du skal finde den rigtige tømrer til at lægget et nyt tag på hjemmet. Det er ikke altid lige den bedste ide, blot at ringe til den første tømrer du falder over i telefon bogen eller søge på google efter billig tømrer Nørresundby. Er det tale om en lille opgave, et det som regel nok med en, men hvis det er tale om et større projekt til 2-300.000, som et nyt tag jo nogle kan løbe op i, så udvælg i stedet 3 lokale tømrer, som lyder lovende, og start med at undersøge hvad andre skriver om det. Kik f.eks. på Trustpilot eller deres Facebook side, og se hvad deres gamle kunder skriver om dem. Er de fyldt med masser af negative Kommentar, glem dem, og gå videre til den næste håndværker. Når du har udvalgt de 3 tømrer, får du dem til at komme med et tilbud på opgaven. Tag samtidigt en snak med håndværkeren, og se om du har et godt eller dårligt indtryk af ham. Husk at sikre dig at tilbudet er inklusiv leje af stillads og oprydning efter arbejdet.
På den måde er der en gode chance for at du i sidste ende spare lidt penge, men også at du får et godt stykke arbejde udført. Du finder en hel del mere om dette på denne måneds artikel på Behance – Replacing your Roof.

Vælg den rigtige handyman eller tømrer til jobbet.

Valg af tagtype

Når man skal have lagt et nyt tag, så kan det for mange være noget af en jungle at finde rundt i de mange muligheder. Så vi ser her hurtigt på par af de mest almindelige tagtyper der bruges her i Danmark. Udover disse almindelige tagtyper, findes der også en lang række typer af special tag, som zink tag, kopper tag, stråtag og mange andre typer. Men for langt de fleste af os, vil disse ikke have nogen relevans. Derfor har vi udelukkende begrænset os til de mere traditionelle typer af tag, som den almindelige dansker kunne finde på at vælge.

Tegltag

Et af de mest almindelige tage her i landet, er det traditionelle tegltag, som består af tegl sten der som regel er røde eller sorte. De fås både med og uden glans, og kommer faktisk også i andre farver, men dem ser man ikke så ofte. Med et tegltag får du et tag der er solidt, kræver ikke megen vedligeholdelse, ser pænt ud og holder i mange år fremover. Det er ikke den billigste type af tag, men heller ikke den dyreste.

Skifertag

Et skifertag eller naturskifer om det også kaldes, er for mange lidt af et luksus tag. Prisen er høj, men du får så også et let og elegant tag, der har en rigtig lang levetid. Især hvis man har et hus med masser af træer og natur omkring, så kan et skifertag være den ideale løsning, set fra et æstetisk perspektiv.

Betontag

En anden meget brugt tagtype når der skal lægges nyt tag, er det populære beton tag. Fordelen ved dette tag er prisen og de mange muligheder for speciel farver. Det er tungere end de fleste andre tagtyper, så det sætter større krav til dit undertag. Flere vælger at få lagt et betontag, frem for et klassiske tegltag, da man har flere farve muligheder og en billigere pris.

Ståltag

Et ståltag er ofte billigere end f.eks. tegltag og fås i flere typer. Alt lige fra de billige 2×4 meter plader som ikke er specielt kønne, til ½x2 meter plader formet som tegl. Fordelen ved et ståltag er at det ofte kan lægges på det eksisterende tag, så man slipper dermed for nedtagning og bortskaffelse af det gamle tag. Ståtage er en tagtype, som er blevet utrolig populær over de senere år, og det med god grund. Læs mere om dine muligheder for et ståltag her.

Eternittag

Et eternittag består af eternitplader eller bølgeeternit som det også kaldes. Det kræver lidt mere vedligeholdelse og bliver hurtigt lidt mat i farven. Prisen er der i mod ret lav, hvilket ofte går et eternittag til en god og billig løsning til f.eks. dit udehus eller garage. Nyere eternittage er blevet en del pænere end de gamle, og i mange tilfælde kan det være svært at se forskel på et sådant, og så et traditionelt tegltag på afstand. Så vil man gerne spare lidt på prisen, så kunne et eternittag måske være en mulighed?

Tagpap

Tagpap er begyndt at blive et populært valg i takt med at kvaliteten af tagpap er blevet kraftigt forbedret over de senere år. Det er en billig løsning, som muliggør tagdækning på steder hvor man normalt ikke ville kunne komme til med andre tagtyper pga. tagets form eller andet. Det kræver lidt vedligeholdelse, men kan give et pænt undseende, især på mange meget moderne huse.

nyt tag til dit hus - sådan vælger du den helt rigtige tagtype og får det bedste resultat til din bolig